Pupelių-dešrelių sriuba/ Pirma vakarienė bloge
Turiu tokį įprotį gamintis vieną patiekalą šiandienos vakarienei+rytojaus pietums. Šiandien tuo tapo sriuba.
Sriubai ėmiau:
-paprastų baltų pupelių. Ne iš skardinės, o tų, kur būna pakeliuose, jeigu parduotuvėje, tai kur nors prie kruopų. Kiekis – 2-3 saujos. Pupelės mirkomos šaltame vandenyje apie parą laiko (ant pakelio rašo, kad 6-8val. bet man rytais jas užmerkt prisimint be šansų, todėl užmerkiu iš vakaro, o tuo idealiu atveju, jei prisimenu – ryte perskalauju ir užpilu iš naujo)
– morką
– svogūną
– česnako (ėmiau 3 dideles skilteles, standartiniam skoniui turėtų užtekti pusės tiek, o aš labai mėgstu česnaką)
– prieskonių: lauro lapų, krapų, rūkytos paprikos (mano savaitės, jei ne mėnesio atradimas), druskos
– dvi dešreles. Paprastas pieniškas parūkytas.
Procesas:
– pupelės su visu puodu ir šviežiu šaltu vandeniu keliauja ant viryklės. Virimo laiką nulems tai, kiek jos mirkytos iki tol, kadangi maniškėms buvo skirta para – viriau gal 20min. iki kitų sudedamųjų dalių sudėjimo. Šiaip reiktų ilgiau.
– kitame etape į puodą sumečiau porą kubeliais pjaustytų bulvių.
– morką ir svogūną šiek tiek apkepinau nedideliame kiekyje aliejaus. Juos sudėjau į puodą kartu su nekepintais česnakais ir lauro lapais.
– sriuba paprieskoninau: įbėriau krapų ir paprikos. Ir palikau ramybėje dar geroms 20min.
-griežinėliais pjaustytos dešrelės nukeliavo į puodą prieš pat virimo pabaigą. Pasūdžiau. Iki pabaigos – apie 3min.
-sriubos pylimo į lėkštę ir puošimo petražolėmis etapas.Vakarienė ant stalo.