Makaronai su kedro riešutais
Jau maniau, kad po atostogų taip ir nebepradėsiu vėl gaminti. Bet kolegės ėmė priekaištauti, kodėl pietų į darbą nebeatsinešu – ir ne dėl to, kad joms iš to kokia nauda. Neva, rūpinasi, kad neapsileisčiau Bet suveikė. Tuo pačiu ir nauja žyma – lunchbox, o ji apims tai, ką galima patogiai susipakuoti į kokią nors tam pritaikytą tarą ir nusinešti kitą dieną į darbą, o ten maistą, jei patiekalas skanesnis šiltas, tik pasišildyti mikrobangėje.
Šandienos pietums pasigaminti prireikė:
– makaronų
– virto- rūkyto kumpio
– kedro riešutų
– mažo šlakelio grietinėlės (galima ir be jos)
– tarkuoto sūrio
– petražolių (irgi nebūtina)
Paruošimas:
– makaronus sudėjau į verdantį pasūdytą vandenį su šlakeliu alyvų aliejaus ir viriau nurodytą ant pakelio laiką.
– tuo metu kumpį supjausčiau kubeliais
– makaronams išvirus, nupyliau vandenį ir įmaišiau į juos kumpį, grietinėlę ir riešutus, palaikiau pamaišydama, tada įmaišiau petražoles ir sūrį. Viskas – susipakavau į patogią tarą ir nusinešiau į darbą pietums.