Greiti azijietiški makaronai
Pavadinimas azjietiški – nes tikrai receptas per daug abstraktus ir pernelyg neautentiškas, kad vertėtų priskirti kokiai nors konkrečiai virtuvei. Bet užtat labai greit paruošiamas, labai patogiai pasišildomas darbe ir labai skaniai suvalgomas.
Sudedamosios dalys:
– ryžių makaronai („Thai choice“)
– kiaulienos kumpis
– kiniški prieskoniai („Avocado“) – prieskonius kitą kartą turbūt kitus naudosiu, šitie tokie gana savotiški, bet greitosiomis tik šituos radau stalčiuje. Ir šiaip gal tik druskos užtektų, nes paskui visas skonis vis tiek iš padažo.
– truputis miltų
– šaldytų daržovių mišinys („Wok Thai“) – morkos, kukurūzų burbuolytės, šparaginės pupelės, bambukų ūgliai, juodieji grybai
– padažui: sojos padažas, saldus čili padažas, vaisių sultys (tiksliai nepamenu, bet kažkas panašaus į multivitaminų)
Trumpasis gaminimo procesas:
– kumpį supjausčiau juostelėmis ir apvoliojau prieskoniuose, sumaišytuose su šaukštu miltų
– keptuvėje per tą laiką labai gerai įkaitinau šiek tiek aliejaus ir apkepiau jame kumpį
– per tą patį laiką arbatinuke užvirė vanduo. Jį užpyliau ant sudėtų į dubenį makaronų ir įbėriau druskos. Ryžių makaronų virt visai nebūtina, taip užpilti jie suminkštėja per kokias 3-4 minutes.
– dar per tą patį laiką mikrobangėje atitirpdžiau daržoves ir kumpiui apskrudus, sudėjau jas į keptuvę
– dar po pusės minutės, supyliau visas padažo sudedamasias dalis ant kiaulienos ir daržovių ir pakepiau, kol padažas šiek tiek nugaravo ir sutirštėjo iki mano pageidaujamos išvaizdos.
– nupyliau vandenį nuo makaronų ir dabar jau galima juos dėti į lėkštę, ant viršaus padažą ir vakarieniauti, na, o mano atveju, makaronai keliauja į vieną dėžutę, padažas – į kitą, ir viskas keliauja su manim į darbą 😉
Saulė Said,
birželio 9, 2009 @ 13:06
Jau jaučiu tą azijietišką rūgštelę… Niam!