Vamzdeliai su agurkais, ricotta ir lašiša
Čia vadinasi, užsiperku visokio maisto, pamirštu apie jį beveik iki galiojimo pabaigos, o tada bandau rasti receptą, kuris padėtų sunaudoti viską vienu metu. Pirmas puslapis, kur lendu tokiais atvejais, yra jau kelis kartus minėtas cookthink. Dažniausiai jis nepadeda,bent ne 100%, bet va praeitą savaitę ėmė ir davė kaip tik tai, ko reikėjo, ir dargi taip patiko, kad po savaitės pirkau tų pačių produktų ir gaminau vėl.
Produktai:
– makaronai – šįkart vamzdelio formos, todėl toks recepto pavadinimas. Bet šiaip tokių dalykų gamindama aš nesureikšminu
– pienas
– ricottos sūris
– 2 skiltelės česnako
– gabalas agurko
– kaparėlių (pirmą kartą gaminau be jų, tai neatrodė, kad kažko baisiai trūktų)
– dar originalus receptas prašo šalotų ar kaip tie maži svogūnėliai taisyklingai vadinasi, aš vietoje jų ėmiau pusę paprasto svogūno
– baltas vynas
– rūkyta lašiša
– krapai
– alyvų aliejus
– jei trūksta, druskos ir pipirų
Kaip gaminau:
– makaronus sudėjau į verdantį pasūdytą vandenį su šlakeliu aliejaus ir palikau ramybėje nurodytą ant pakelio laiką
– į keptuvę aukštais kraštais supyliau pieną (iš akies, bet atrodė tarp 0,5 ir viso puodelio) ir sudėjau smulkintą skiltelę česnako. Mišinys paliekamas virti, kol pieno sumažėja gal per pusę
– tuo tarpu nulupau ir supjausčiau agurką- kadangi jo skonis su makaronais man vis dar neįprastas, geriau pjaustyti kuo smulkiau, kad skonio paskui labai nesijaustų, bet užtat išlieka traškumas. Irdar praleidau tą originalaus recepto dalį, kurioje agurkas barstomas druska, o paskui nupilamas išsiskyręs skystis. Taip pat per tą laiką dar galima spėti nulupti ir supjaustyti svogūną ir lašišą, išgriebti iš indelio kelis kaparėlius, ir nupilti vandenį nuo kaip tik išvirusių makaronų
– kai pieno sumažėjo pakankamai, jis buvo supiltas į kitą indą, į jį sudėta likusi skiltelė česnako (susmulkinta/sutraiškyta) ir tada įmaišyta ricotta. Gaunasi tirštas padažas
– keptuėje įkaitinau truputį aliejaus ir trumpai apkepinau svogūną ir kaparėlius
– įpyliau vyno ir pakaitinau viską, kol skysčio kiek sumažėjo
– sudėjau į keptuvę makaronus, agurką ir krapus, pakaitinau dar porą minučių
– pabaigai įmaišiau ricottos padažą, lašišą ir pagardinau pipirais. Svarbi smulkmena šioje vietoje yra paragauti visko kartu su lašiša, nes kitaip gali atrodyti, kad druskos trūksta, o paragavus visko kartu, paaiškėja, kad visai ne.