„Smėlinukai“
Pavadinimas – laisvas vertimas iš „Peanut butter sandies“
Itin tinkami sausainiai, kai labai greitai norisi ko nors saldaus, o mano atveju dar ir cinamoninio – ta proga truputį koregavau originalų receptą.
Sausainiams reikia: žemės riešutų sviesto (to tikrojo nesaldaus, o ne kokių nors Nutellų), miltų, rudojo cukraus ir cinamono. Kiekiai mano sausainiuose buvo imami daugmaž iš akies, gairės – miltų ir cukraus ėmiau po lygiai ir šiek tiek po mažiau nei riešutų sviesto, cinamono bėriau apie porą šaukštelių. Visos sudedamosios dalys sumaišomos dubenyje – turi gautis minšta, kiek biri masė. Sausainiai formuojami imant šaukštelio dydžio gabalėlį, suformuojant iš jo rutuliuką ir suplojant padėjus ant delno dviem kitos rankos pirštais. Kepami ant kepimo popieriumi ištiestos skardos 200 laipsnių temperatūroje apie 10min. Vienas niuansas – visai netinka valgyti dar karštus, nes sausainiai stipriai linkę trupėti, todėl geriausia valgyti iškart visą sausainį jo nekandant. Ir jei taip daroma, kol jie dar karšti – stipriai rizikuojama nusideginti 😉
Evaldas Said,
rugsėjo 13, 2009 @ 23:59
Gražiai atrodo. Reiks išbandyti 😉
ksi Said,
rugsėjo 16, 2009 @ 21:00
Skanaus