Rikotos sūrio apkepas

Iš tikrųjų tai turėjo gautis pyragas. Bet apžiūrėjus ir paragavus rezultato, pavadinčiau tai prabangiu apkepu :) Nes juk geriau geras apkepas, negu prastas pyragas…

Originalaus recepto reikalaujamus sudedamųjų dalių kiekius visų pirma sumažinau per pusę, o išsiaiškinus, kas turima namie, teko kai kurias keisti analogais savo nuožiūra. Taigi buvo naudojama:

– 400g rikotos sūrio

-3 kiaušiniai

– 1/3 puodelio cukraus (ėmiau rudąjį)

– 2 valg.šaukštai miltų

– vietoj vanilės ekstrakto – šaukštelis vanilinio cukraus

– šaukštelis cinamono

– pusės žaliosios citrinos sultys

– žiupsnelis druskos

– formai patepti – sviesto ir miltų

Viskas, išskyrus paskutinį punktą, sumaišoma dideliame dubenyje iki vientisos masės. Buvau kiek nustebus, kad nereikia pvz. atskirai sukti kiaušinių su cukrum ar plakti baltymų iki purumo, bet originaliame recepte nei žodžio apie tai neradau.Gauta masė supilama į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą pyrago formą ir kepama 150 laipsnių temperatūroje, kol įsmeigus ką nors medinio į pyrago vidurį, jis lieka sausas.  O taip atrodo iškepęs pyragas – arba, kaip nusprendžiau paragavus, prabangusis apkepas:

rikotos pyragas

Pyrago recepte rekomenduojama jį pagardinti kokiu padažu. Aš gardinau uogiene ir jei ji būtų buvus vyšnių ar kokia kita rūgštesnė – butų buvę praktiškai idealu :) Bet su braškių irgi neblogai tinka.

Komentavimo galimybė išjungta.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos