Vištienos troškinys su chorizo
Šiandien vakarienei – super skanus vištienos troškinys.
Naudota:
– vištienos šlaunelės be kaulo ir odos
– griežinėliais pjaustyta chorizo dešra
– pomidorai
– svogūnas
– pora skiltelių česnako
– šlakelis balto sauso vyno
– prieskoniai: petražolės, rūkyta paprika, druska
Procesas:
– alyvų aliejuje apkepinau smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką ir dešrą, po poros minučių sudėjau ir vištieną
– kai viskas šiek tiek apkepė ir svogūnai pradėjo grasinti, kad jau apskrus, šliūktštelėjau vyno ir uždengiau pasitroškinti
– tuo tarpu užpyliau pomidorus verdančiu vandeniu, nulupau ir supjausčiau kubeliais. Jei namie būtų buvę konservuotų pomidorų, šitos darbo dalies būtų pavykę išvengti
– sudėjau pomidorus į keptuvę, gausiai pabarsčiau petražolėmis, šiek tiek paprika ir druska, ir palikau troškintis maždaug pusvalandžiui, tik pamaišiau ir pavarčiau vištieną porą kartų. Beje, paprikos ir druskos galima ir neberti, priklauso nuo naudojamo chorizo kiekio ir skonio.
– rezultatas: