Makaronai su chorizo ir pesto
Arba likučių sunaudojimas, tik prabangiai. Lyg ir negali sakyt, kad nėr ką valgyt, kai šaldytuve yra tokių prabangokų dalykų kaip chorizo dešra ir pesto padažas, bet sočių pietų iš pirmo žvilgsnio irgi nepriminė. O štai. Taigi, sudedamosios dalys iš įvairių virtuvės ir šaldytuvo kampų, recepto idėja iš čia, aprašymas čia:
Sudėtis:
– makaronai
– šaldytos pupelės ir žirneliai
– griežinėliais pjaustyta chorizo
– pesto padažas
Gaminimas:
– paruošiamajame etape daržovės atitirpinamos, makaronai paliekami virti pasūdytame vandenyje
– keptuvėje pakepinama juostelėmis pjaustyta dešra, apskrudus sudedamos daržovės ir maišant pakepama dar porą minučių
– pertraukėlė, kol pabaigs virti makaronai. Į nukoštus makaronus įmaišomas keptuvės turinys ir šaukštas-du pesto padažo
– galima barstyti tarkuotu sūriu, bet nebūtina. Taip, jau viskas. Ir bent man, kaip žmogui, kuris iki šiol nesugeba pamėgti pesto, maloni staigmena buvo ta, kad chorizo tą skonį visai gerai neutralizuoja ir lieka skanu
Edvinas Said,
gegužės 19, 2009 @ 23:42
chorizos chorizos chorizos :))