Salotos su rūkytu tunu
Tiesą sakant, net nepagalvojau, kad su rūkytu tunu rasiu kokį receptą, tad šitas buvo visiškai ekspromtinis ir nuo nulio. Tik paskui išsiaiškinau, kad galima buvo ir sluoksniuoti su wonton tešla, ir varškės kremą gaminti, bet tiek jau to, gal kitą kartą 😉
Salotoms gaminti ėmiau:
– šaltai rūkyto tuno
– pomidorą
– avokadą
Juos supjausčiau kubeliais, sumaišiau, pabarsčiau maltais juodais pipirais, užpyliau porą šaukštų baltojo vyno acto (visada naudoju tokį, kur nurodyta, kad su žolelėmis, nors nežinau, ar ten per actą nors kiek žolelių jaučiasi. Bet salotų padažams baisiai gerai tinka) ir porą šaukštų alyvų aliejaus ir dar kartą gerai sumaišiau. Pasitiekiam ant suplėšytų aisbergo salotų lapų, o jei norisi sočiau – ruduo vis dėlto 😉 – labai tinka su juoda grūdėta duona.
Eglė Said,
spalio 1, 2009 @ 09:19
Klausimuks: iš kur rūkytas tunas??? Norim ir mes 😉
ksi Said,
spalio 1, 2009 @ 21:48
IKI prekiauja, savitarnoj fasuotas. Gal tik ne visos 😉
Eglė Said,
spalio 1, 2009 @ 23:25
Mūsiškėj nėr. Eisiu į Jasinskio pasižvalgyt. O jei nepaslaptis, kurioj konrečiau pirktas?
ksi Said,
spalio 2, 2009 @ 06:41
Aš radau Fabijoniškėse, Stanevičiaus g.